Cazare și Punct Gastronomic Local

Scurtă prezentare și meniuri
unchiul vanea

Punct Gastronomic Local

Pensiunea "Unchiul Vanea" este situată în localitatea Ilganii de Sus, pe malul stâng al Canalului Sulina, travers Mm 31 +900m. Iniţial casă de vacanță pentru relaxarea unei familii si a prietenilor pasionaţi de pescuit și natură, a devenit ulterior o mică pensiune ce vă aduce aproape de spiritul și viața liniştită a acestor locuri.


Capacitate și dotări

Oferim spre închiriere 6 camere din care:

 • - 2 matrimoniale cu pat dublu (pt. 2 persoane) - cam. 1 și 2;
 • - 1 matrimonială cu pat dublu și canapea extensibilă (pt. o familie cu 1-2 copii) cam 4;
 • - 1 cameră twin (pt, 2 persoane) – cam 5 și 6;
 • - 1 cameră twin cu fotoliu extensibil (pt. o familie cu 1 copil) – cam 7.

Camerele sunt confortabile și sunt prevăzute fiecare cu baie proprie (apa rece/calda, prosoape albe), aer condiționat, TV, plase pentru țânțari. La solicitare se poate oferi uscător de păr.

sejur/pers. de la 1250 RON

cazare/pers./noapte 100 RON


Tarife reduse pentru copii!


Servicii gratuite

• Jocuri de societate • Masă de Ping Pong • Acostarea ambarcațiunilor la ponton • Acces la estacada pentru pescuit


La pensiunea Unchiul Vanea se poate ajunge și cu mașina. Din Tulcea se ajunge în Localitatea Nufăru, de unde se trece cu bacul în Ilganii de Jos. Click aici pentru locația exactă de trecere cu bacul. După ce ați trecut pe malul celălalt, mai sunt 15 de minute până în Localitatea Partizani, situată vis-a-vis de pensiune. Cu o scurtă excepție de 2 km, drumul este complet asfaltat și practicabil în siguranță, pe toată distanța. La Partizani se poate parca în siguranță, iar trecerea Canalului Sulina către Ilagnii de Sus, unde se află pensiunea, va fi asigurată de noi.


Accesul cu animalele de companie este permis pentru blănoșii de talie mică și medie ce nu fac parte din rasele ce trebuie declarate obligatoriu la Asociația Chinologică Română și poliție. Din rațiuni de igienă și pentru confortul altor turiști, accesul cu animalele de companie în zonele comune acoperite (sală de mese, verandă) este interzis. Grija animalului de companie este exclusiv sarcina proprietarului acestuia. Orice posibile pagube cauzate de animalul de companie vor fi suportate de proprietarul acestuia.


Oferim pachete în sistem all inclusive de trei nopți de cazare de joi până duminică și de duminică până miercuri.

Pachetele turistice oferite au date de check-in si check-out fixe (conform tabelelor de mai jos) si includ:

CAZARE

3 nopți

Pensiune completă: 3 mese pe zi (intrare cu cină în prima zi și ieșire cu mic dejun în a patra zi) - 0.5 l apa plată/adult si 50 ml țuica/adult la fiecare prânz și cină;

EXCURSII

2 trasee incluse

2 excursii cu barca în Delta Dunarii de aproximativ 3 ore fiecare. Detalii trasee aici;

ACTIVITĂȚI

Relaxare

Posibilitatea de a pescui de pe estacada Pensiunii; jocuri de societate; masă de ping-pong.


Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani împliniți (care se cazează în cameră cu ambii părinți) tariful este de 25% din valoarea sejurului pe care îl achita un adult, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 si 12 ani împliniți (care se cazează în cameră cu ambii părinți) tariful este de 50% din valoarea sejurului pe care îl achită un adult.
Check-in: începand cu 16:00 h, Check-out: până la 12:00 h (Vă rugăm să respectați aceste ore și să aveți în vedere că accesul în locația noastră este permis numai începând cu orele 16:00).

Cele două excursii cu barca în Delta Dunării pe lacuri și canale sunt incluse în preț și se vor organiza în a doua și a treia zi a sejurului pe următoarele trasee:
Traseu 1: Ilganii de Sus – Canalul Sulina- Braț Tulcea - Canalul 36 – Canalul Sireasa Nord – Lacul Cotețe – Canalul Trofilca – Canalul 36 – Braț Tulcea- Canalul Sulina-Ilganii de Sus
Traseu 2: Ilganii de Sus – Canalul Sulina- Maliuc – Gorgova- Canal Mișla 22 – Dunărea Veche – Canal Olguța – Lac Fortuna- Lac Băclăneștii Mari – Cot Candura – Lac Nebunu – Gârla Șontea – Lac Caras – Lac Purcelu – Lac Cotețe – Gărla Sireasa Nord- Canalul Mila 36 – Braț Tulcea- Canalul Sulina - Ilganii de Sus
Excursiile în Delta Dunarii se vor efectua cu o șalupă confortabilă acoperită. La îmbarcare fiecare turist va primi câte o vestă de salvare ce va fi purtată pe întreaga durată a excursiei. Alături de un ghid experimentat, veți descoperi frumusețile și liniștea aparte a acestui loc unic în lume.

Alte precizări:
Tarifele per adult sunt valabile numai în cazul în care în cameră se cazează doi adulți.
Va rugăm să aveți în vedere faptul că datele de intrare și ieșire a sejururilor specificate în tabele sunt fixe și nu se pot modifica.
Puteți achiziționa contracost băuturi alcoolice și nealcoolice ( vin, bere, țuică, sucuri, apa plată și minerală, ceai, cafea).
Nu vindem pește, nu intermediem achiziționarea acestuia de la pescari, nu îl curățăm și nu îl putem depozita în lăzi frigorifice.
Având în vedere faptul că locația noastră este una liniștită, unde turiștii vin să se relaxeze, ascultarea muzicii la maximum nu este permisă.
Excursiile în Delta Dunării se vor face în grup organizat astfel încât avem rugămintea de a respecta orele de plecare care vă vor fi comunicate.
Turiștilor le revine obligația de a-și plăti taxa de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării;
Fumatul de orice tip este interzis în interiorul locației. Fumatul este permis doar pe estacada din fața pensiunii.
Cu privire la accesul cu animalele de companie, trebuie avut în vedere faptul că în incinta locației Unchiul Vanea nu există un spațiu delimitat special pentru blănoși. Așadar, există posibilitatea ca acestea să iasă în afara proprietății, ușa de acces fiind comună pentru toți turiștii. Deși în localitatea Ilganii de Sus nu există trafic motorizat, există animale domestice libere (gâște, rațe, capre, vaci, cai etc.), astfel că responsabilitatea siguranței animalui personal va fi exclusiv sarcina dvs.

Prânzul pentru excursia de 1 zi*

Prânzul la punctul gastronomic local ”Unchiul Vanea” este, în general, unul pe bază pe pește și poate varia în funcție de ”captura zilei”.
Ciorbe

Borș de pește

Borșul de peste vstit, mulți dintre cei care au gustat această delicatesă au recunoscut că este unica și nicăieri nu se face o ciorbă pescarească mai bună decât in Deltă!.

 • Ingrediente: se va actualiza

Storceag din somn

Preparate delicioase cum numai în Delta Dunării găsiți!

 • Ingrediente: se va actualiza
Fel principal

Saramură de pește cu mămăliguță

Vă așteptăm cu preparate delicioase, autentice, așa cum numai în Delta Dunării veți mânca! Poftă bună!

 • Ingrediente: se va actualiza

Caras prăjit cu mămăliguță

Servit cu mujdei de usturoi și ciușcă.

 • Ingrediente: se va actualiza

Plachie de pește cu mămăliguță

Vă așteptăm cu preparate delicioase, autentice, așa cum numai în Delta Dunării veți mânca! Poftă bună!

 • Ingrediente: se va actualiza
Desert

Plăcintă dobrogeană

Un desert delicios.

 • Ingrediente: se va actualiza

Tartă de mere

Un desert delicios.

 • Ingrediente: se va actualiza

Prăjitura casei

Poate varia de la zi la zi.

 • Ingrediente: se va actualiza


În meniu este inclusă: 500 ml apă plată și 50 ml de Pălincă per persoană.
Opțional se pot achiziționa sucuri, limonadă, bere, vin, etc.
Prețul începe de la 70 de lei și este stabilit în funcție de meniul zilei.
Pentru cei care nu mănâncă pește se poate face un meniu pe bază de pui sau vegetarian(se anunță anterior).
*Vom actualiza curând meniurile cu poze noi și detalii despre ingrediente. Vă mulțumim!

Meniul pentru sejur all-inclusive


Micul-dejun contine omletă/oua ochiuri/ouă fierte, brânzeturi, semipreparate, legume, fructe, unt, gem, dulciuri, miere de albine, apa, ceai, iaurt, cereale, cafea, suc.
Prânzul conține ciorbă, un fel principal din pește și un desert.
Cina conține o gustare pescărească, un fel principal din pește și un desert.
Mesele sunt gătite zilnic în bucătăria proprie, după rețete tradiționale.

Se pot pregăti și preparate din carne de pui, preparate vegetariene sau de post, la cerere.
Preparatele diferă de la un meniu la altul.
Băuturi incluse in pretul sejurului: apa plată, cafea, ceai, lapte, suc la mic dejun iar la prânz și cină, 500 ml apă plată și 50 ml țuică.
Vanea Satelit